Je kan nu getatoeëerde huid van een overleden familielid aan je muur hangen

Is iemand van je familie gestorven en had een van zijn of haar tattoos een speciale betekenis voor jou? Dan zorgt een Amerikaans bedrijf ervoor dat het stukje huid klaargemaakt wordt om aan je muur te hangen.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Na het overlijden van een dierbare willen familieleden soms iets tastbaars van die persoon bijhouden als herinnering. Meestal is dat een foto of een juweeltje, maar het kan ook iets aparts zijn. Zoals een tattoo bijvoorbeeld.

Het Amerikaanse bedrijf Save My Ink Forever laat de achterblijvers getatoeëerde huid van de overledene bijhouden. De huid wordt na de dood verwijderd en behandeld. Na het proces, wordt het achter UV-bestendig glas gehangen en naar de familie opgestuurd. Twee maanden na het overlijden is het product klaar. De kostprijs is 1.000 dollar, of 937 euro.

Kunstwerkjes

De oprichters van het bedrijf willen niet vrijgeven wat ze exact doen met de huid. "Dat is ons geheim", klinkt het. Het trio, waaronder een vader en zoon, kwam op het idee nadat ze het met vrienden in de begrafenissector hadden over herinneringen en de spullen die mensen willen bijhouden.

"Deze kunstwerkjes betekende heel veel voor de persoon die gestorven is, en de familie. Normaal gezien worden ze begraven of gecremeerd. Niemand ziet ze ooit terug", aldus de oprichters. "We begrijpen dat het niet iets is voor iedereen, maar voor sommigen beschermt het een kostbare herinnering tegen de tijd."