Weerbericht - Kwik kent morgen een dipje

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het blijft deze namiddag droog met opklaringen in het westen van het land en elders afwisselend soms uitgebreide wolkenvelden. Het wordt frisser met maxima van 9 tot 14 graden. Ook 's avonds en 's nachts zijn er afwisselend brede opklaringen en wolkenvelden. Op het einde van de nacht kunnen hier en daar nevel of lage wolken opduiken. Dat meldt het KMI. Morgen begint de dag lokaal nevelig en wordt er vrij veel bewolking verwacht, maar het blijft grotendeels droog. Na de middag krijgen we soms uitgebreide wolkenvelden met tussendoor enkele opklaringen. Met maxima van 7 tot 11 graden zal het de meest frisse dag van de week worden. In de loop van de nacht afwisselend weer, het kwik daalt naar 0 tot 7 graden.

Vrijdag gaat de doortocht van een sterk afgezwakt warmtefront gepaard met de aanvoer van vochtigere lucht. De wolken breiden zich vanuit het noordwesten geleidelijk uit over het hele land en het wordt tijdelijk nevelig. De kans op lichte regen of motregen blijft echter klein. Maxima van 9 tot 11 graden in de Ardennen en van 12 tot 14 graden in de andere streken.

Een hogedrukgebied bepaalt komend weekend ons weer. De kern ervan verplaatst zich naar Centraal-Europa, zodat we opnieuw terechtkomen in drogere en zachtere lucht. Zaterdag komt de zon stilaan te voorschijn en wordt het aangenaam zacht met maxima in de buurt van 16 graden. Zondag krijgen we volop zon, bij een zwakke zuidelijke bries halen we de 20 graden.

bron: Belga