Parijs-Roubaix – Sep Vanmarcke bekijkt het dag per dag

Parijs-Roubaix - Sep Vanmarcke bekijkt het dag per dag

De kans dat Sep Vanmarcke (Cannondale) aan de start staat in Parijs-Roubaix wordt dag na dag kleiner. De West-Vlaming wilde vandaag graag al even op de fiets kruipen, maar deed dat uiteindelijk niet. “Sep heeft gewoon nog te veel last”, zegt zijn broer en ploegleider Ken Vanmarcke. “We moeten het dag per dag bekijken.” “Veel kunnen we nu eigenlijk nog niet zeggen. Sep ging vandaag proberen te trainen, maar hij heeft dat niet gedaan. Hij heeft nog te veel pijn. Meer dan van de zetel naar de eettafel en terug stappen, doet hij nog altijd niet. Gisteren hoopten we nog dat hij vandaag een tochtje zou kunnen fietsen, maar dat hebben we moeten bijstellen. Het is niet omdat je iets hoopt, dat het ook lukt.”

Bij zijn valpartij in de Ronde liep Vanmarcke een gebroken pink op en een rechterzijde vol schaaf-en snijwonden, die veel verzorging vraagt. “Dinsdag was ook geen ultieme test. Natuurlijk was het beter geweest als hij had kunnen fietsen, maar van een ultieme test of een beslissing die vandaag zou vallen, is geen sprake geweest. We bekijken het dag per dag. Je kan met de beslissing tot zaterdag wachten, al valt ze wellicht vroeger.”

“Sep is nu een oud mannetje, alsof er niet één, maar drie vrachtwagens over hem zijn gereden. Zich aankleden is nog altijd moeilijk. Die schaafwonden zijn pijnlijk. Je mag dat niet onderschatten en ik denk dat sommige mensen dat nu wel een beetje doen. Die val was echt een stevige smak. Meer dan elke dag evalueren kunnen we nu niet doen.”

De ploeg verkent donderdag de Hel van het Noorden. Dat Vanmarcke daar bij zal zijn, lijkt weinig waarschijnlijk. Ook de kans dat hij morgen zijn geplande verkenning, zonder team, zal afwerken, lijkt miniem.

bron: Belga