Voorlopig geen grootse feestelijkheden voor laatste koers van Tom Boonen

door
Belga
Leestijd 2 min.

ASO, de organisatie achter Parijs-Roubaix, heeft voorlopig nog geen al te grote plannen voor de laatste koers van Tom Boonen. Zoals bekend start de viervoudige winnaar van de Hel van het Noorden zondag in Compiègne in de laatste koers van zijn carrière. Boonen won Parijs-Roubaix in 2005, 2008, 2009 en 2012, vorig jaar eindigde hij op een tweede plek na de Australiër Mathew Hayman. Op 29 april is er nog een afscheidskoers voor Boonen in zijn Mol, maar nu zondag volgt met Parijs-Roubaix zijn laatste professionele wedstrijd in zijn carrière. Al te veel feestelijkheden zijn nog niet voorzien. "Op dit moment is er aan de aankomst in Roubaix nog niets voorzien", klinkt het bij ASO. "Bij de voorstelling van de ploegen in Compiègne op zaterdag krijgt Boonen wel wat extra aandacht en zal er een kleine videoclip getoond worden wanneer hij samen met zijn team Quick-Step Floors op het podium wordt voorgesteld."

Meer is voorlopig nog niet voorzien. Een en ander hangt natuurlijk ook af van de wedstrijd zelf op zondag en het verloop er van. Eindigt Boonen op het podium, haalt hij de finish of niet, het zijn zaken waar ASO rekening mee moet houden, maar voorlopig is dus aan de aankomst zelf nog niets gepland.

Een ding staat wel al vast. De VRT zal extra aandacht besteden aan het afscheid van Boonen met een speciale Vive le Vélo uitzending op zondag 9 april, genaamd 'Vive Tom'. Presentator Karl Vannieuwkerke nodigt in de studio dan onder meer Eddy Planckaert, Kevin De Weert en Wim Opbrouck uit.

bron: Belga