Brusselse regering trekt 100.000 euro uit voor Hongersnood 12-12

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Brusselse regering trekt 100.000 euro noodhulp uit voor het initiatief Hongersnood 12-12. Deze solidariteitsactie, die opgestart is door het Consortium 12-12, is erop gericht geld in te zamelen om hulp te bieden aan meerdere landen (Zuid-Soedan, Somalië, Jemen en Nigeria) waar de bevolking te kampen heeft met acute ondervoeding en bedreigd wordt door hongersnood. In Zuid-Soedan hebben de Verenigde Naties onlangs een hongersnood uitgeroepen. Meer dan 270.000 kinderen lijden er aan acute ondervoeding. Indien er geen dringende voedselhulp komt, kan de voedselcrisis bijna de helft van de 11 miljoen inwoners van het land treffen. In Noord-Nigeria dreigt er hongersnood voor ruim 400.000 mensen. Gelijkaardige problemen doen zich voor in Somalië en Jemen, waar honderdduizenden kinderen ernstig acuut ondervoed zijn, grotendeels als gevolg van burgeroorlog.

Om iets te doen aan die dramatische toestanden, is het Consortium 12-12 (de groepering van Handicap International, Unicef België, Caritas International, Dokters van de Wereld, Oxfam-Solidariteit en Plan België) van start gegaan met de campagne Hongersnood 12-12 om zo veel mogelijk geld in te zamelen bij de Belgische bevolking en instellingen. Alle ministers en staatssecretarissen van de Brusselse regering hebben beslist bij te dragen tot de inspanning om samen in totaal 100.000 euro aan hulp te kunnen bieden.

"We moeten alles in het werk stellen om te vermijden dat zich menselijke drama's voltrekken in die gebieden die bedreigd worden door hongersnood. De toestand van honderdduizenden kinderen baart ons grote zorgen. In die context is het essentieel dat het Brussels Gewest zich solidair toont", zegt Brussels staatssecretaris voor Ontwikkelingssamenwerking Bianca Debaets.

bron: Belga