WB driebanden Luxor - Wereldkampioen Daniel Sanchez in finale te sterk voor Dick Jaspers

door
Belga
Leestijd 1 min.

Wereldkampioen Daniel Sanchez heeft zaterdag in het Egyptische Luxor het tweede wereldbekertoernooi driebanden van het seizoen gewonnen. In de finale nam de 43-jarige Spanjaard met 40-28 de maat van de Nederlander Dick Jaspers. Daar had hij amper tien beurten voor nodig, goed voor een gemiddelde van 4,000. In de halve finales schakelde Sanchez de Turk Tayfun Tasdemir met 40-30 uit en won Jaspers met 40-21 van de Zuid-Koreaan Cho Myung Woo.

De Belgen stelden collectief teleur in Luxor. Roland Forthomme wist zich niet door de kwalificaties te worstelen, Frédéric Caudron en Eddy Merckx sneuvelden in de eerste ronde, Eddy Leppens in de achtste finales.

In de wereldbekerstand gaat titelverdediger Jaspers na twee van zeven manches met 108 punten aan de leiding. Sanchez is op twaalf punten tweede. Caudron, in februari in het Turkse Bursa winnaar van de eerste manche, volgt als derde op twintig punten.

Sanchez wipte op de wereldranglijst over Caudron naar de tweede plaats. Jaspers blijft nipt de nummer een. De Zweed Torbjörn Blomdahl en de Griek Nikos Polychronopoulos maken de top vijf compleet. Merckx zakte van 6 naar 8, Forthomme van 22 naar 25. Leppens hield de 21e stek vast.

.

bron: Belga