Vlotte vakantie-uittocht op Brussels Airport

door
Belga
Leestijd 1 min.

De vakantie-uittocht op Brussels Airport verloopt vrijdag vlot en zonder al te veel vertragingen. Dat zegt de luchthaven. Vrijdag is door de start van de paasvakantie een bijzonder drukke dag op Brussels Airport. Dat vervoert die dag 75.000 passagiers, die vooral naar Spanje, de Canarische eilanden en Turkije vliegen. Tijdens de hele paasvakantie zal de luchthaven 3 pct meer passagiers vervoeren dan in dezelfde periode in 2015. Daarmee wordt het record van twee jaar geleden verbroken.

Brussels Airport neemt extra maatregelen om alles in goede banen te leiden. Om de uittocht vlot te laten verlopen, openen op de drukste dagen van de vakantie opnieuw familielijnen bij de handbagagecontrole. Gezinnen met jonge kinderen krijgen er meer tijd en ruimte om voorbij te controlepost te komen. De kinderen worden vergezeld van de Smurfen die het wachten aangenamer maken. Op 1 mei zal een standbeeld van de blauwe wezentjes ingehuldigd worden in pier B.

Ten slotte neemt Brussels Airport de druktebarometer weer in gebruik tijdens de vakantie. Via die link kunnen alle vakantieliefhebbers kijken hoe druk het is op de luchthaven.

bron: Belga