Solidariteitsactie tegen verdwijnen van Civiele Bescherming in Liedekerke

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Liedekerke werd vrijdagavond een solidariteitsactie gehouden tegen de dreigende sluiting van operationele eenheden van de Civiele Bescherming. De actievoerders uitten hun ongenoegen en bezorgdheid over de besparingen op veiligheid door minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

Ongeveer 250 mensen namen deel aan de solidariteitsactie "Bescherm De Civiele" in het Pastoriepark van Liedekerke. In deze gemeente in Vlaams-Brabant is een van de zes Belgische operationele eenheden van de Civiele Bescherming gevestigd. Enkele daarvan moeten dicht. Liedekerke staat zo goed als zeker op het lijstje van twee tot allicht vier locaties die gedoemd zijn om te verdwijnen.

De aanwezigen werden toegesproken door burgemeester van Liedekerke Luc Wynant (CD&V), commandant van de plaatselijke kazerne Guy Spitaels en Vlaams parlementslid Katia Segers (sp.a). "Over de decentralisatie in 1963 was goed nagedacht. De eenheden van de Civiele Bescherming nu weer centraliseren is een slechte zaak. Het is onbegrijpelijk", zegt Segers.

Na de speeches was er een eerbetoon aan de hulpverleners en gaven enkele Vlaamse artiesten het beste van zichzelf.

bron: Belga