Organisatiecomité: "UEFA bevestigt vertrouwen in Brussel en Eurostadion"

door
Belga
Leestijd 2 min.

"We weten dat er wat bedenkingen zijn omtrent de vergunningen, maar sinds de start van het Eurostadionproject worden wij zeer goed en structureel geïnformeerd door het organisatiecomité van Brussel. Het is nog altijd mogelijk om het project te voltooien binnen de vooropgestelde deadline". Dat heeft Martin Kallen, UEFA-CEO voor Evenementen, laten weten omtrent de bouw van het Eurostadion aan Parking C in Grimbergen. Kallen zei dit tijdens de eerste Host City workshop van woensdag en donderdag in Nyon, die voor alle gaststeden georganiseerd was om te praten over het Host City management, event promotie en over het concept 'Fan Zones'. "Daarnaast voldoet het Eurostadion van Brussel aan alle voorwaarden van de hedendaagse verwachtingen en behoeften van onze supporters", verklaarde Dimitri Huygen, projectmanager van Euro 2020 Brussel, vrijdag in een persbericht.

Of het Eurostadion er effectief (en tijdig) komt blijft onduidelijk. Ook is het niet zeker dat de Rode Duivels daar hun thuiswedstrijden zouden afwerken. "De KBVB is er zich terdege van bewust dat onze stadions in verouderde staat verkeren en dat de kandidatuur voor EURO 2020 prima aansluit bij haar beleid ten aanzien van nieuwe stadions. Te zijner tijd zal de KBVB voor de wedstrijden van de Rode Duivels kiezen voor de beste organisatie tegen de beste financiële voorwaarden", verklaarde Koen De Brabander, Algemeen Secretaris van de KBVB, in hetzelfde persbericht. Eerder haakte Anderlecht - onder de huidige voorwaarden - al af als potentiële huurder.

Voor de organisatie van het EK 2020, dat voor het eerst in dertien verscheidene landen georganiseerd wordt, stelde België zich destijds kandidaat met de hoofdstad Brussel. Omdat het huidige Koning Boudewijnstadion al jaren niet meer voldoet aan de door de UEFA opgelegde normen, werd daaraan de bouw van een nieuw stadion als voorwaarde gekoppeld maar dat loopt allerminst van een leien dakje. Brussel kreeg drie groepswedstrijden en een achtste finale, met de stille hoop om in de Europese hoofdstad ook nog de openingswedstrijd te mogen organiseren. Dat komt allemaal op losse schroeven te staan, want zonder Eurostadion zal de Europese Voetbalbond ongetwijfeld op zoek gaan naar een andere gastheer.

bron: Belga