Zulte Waregem en Anderlecht openen play-off 1

Babacar Gueye en Youri Tielemans vechten een duel uit
Belga / L. Dieffembacq

Na een pauze van drie weken gaat de Jupiler Pro League dit weekend opnieuw van start. In play-off 1 bijten Zulte Waregem en Anderlecht vanavond de spits af.

Voor beide clubs is de openingsmatch meteen een hele belangrijke. Een overwinning zou Zulte Waregem in de stand tot op één punt van paars-wit brengen, terwijl Anderlecht een geruststellende kloof van zeven punten kan uitbouwen. De bekerwinnaar zou zo vrijwel meteen uit de titelrace geslagen worden, al kenden de Brusselaars niet meteen een ideale voorbereiding.

Terwijl titelverdediger Club Brugge zich onder de Spaanse zon klaarstoomde voor de play-offs, moest Anderlecht-trainer René Weiler het door interlandverplichtingen op training stellen met een handvol spelers.

In de reguliere competitie ging Anderlecht in november nog met 3-2 onderuit aan de Gaverbeek, al draait het sindsdien een pak beter bij de recordkampioen. Zulte Waregem is dankzij de bekerwinst al zeker van deelname aan de poules van de Europa League en kan dus zonder druk spelen.

Voor de West-Vlamingen draait het in play-off 1 vooral om het vermijden van de tweede plaats, die hen tot de veel moeilijkere voorrondes van de Champions League zou veroordelen.

In de andere duels van de eerste speeldag krijgt Charleroi morgen om 18u het bezoek van Oostende. AA Gent en Club Brugge komen zondagavond pas in actie. Als de Buffalo’s alsnog nog een woordje willen meespreken in het titeldebat, is een overwinning een must.