Oudste Brit weigert kaartjes van de Queen

Oudste Britse weigert kaartjes van de Queen
AFP / S. Wermuth

Robert Weighton heeft net zijn 109de verjaardag gevierd. Dat maakt hem de oudste levende Brit, maar veel erkenning hoeft hij daar niet voor. Zo weigert hij het kaartje dat de Queen hem stuurt. 

Weighton, een kwieke eeuweling die het levenslicht zag in 1908, heeft blijkbaar zijn kwajongensstreken nog niet verloren. Toen hij in 2008 de kaap van de honderd rondde, kreeg hij voor het eerst een brief van de Queen. Maar de kaartjes die eeuwelingen jaarlijks krijgen, moest hij niet hebben.

“Ze ziet er altijd zo miserabel uit op die foto’s, wanneer ze in functie is”, verklaart Weighton bij The Telegraph. “Ik hoef geen enorme verzameling kaarten waaraan ik er jaarlijks een heleboel aan toevoeg. Hoewel, twee jaar geleden heb ik een kaartje van haar aanvaard, omdat dat het eerste was waarop ik haar zag lachen”, aldus de 109-jarige Brit. Bovendien wil Weighton niet dat zijn huis een puinhoop wordt.

Een geheim voor een lang leven is er volgens de man niet. “Ik heb genoten van voedsel waarvan ik nooit had gedacht dat ik het zou eten. Ik heb vrienden gemaakt met mensen waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou ontmoeten. En ik heb plekken bezocht waarvan ik dacht dat ik er nooit naartoe zou gaan. Maar ik denk niet dat er echt een geheim is. Zoals alles in mijn leven, is alles gewoon gebeurd. Ik heb er niet voor gekozen, maar ik maak er het beste van”, besluit Weighton.