Hond leidt baasje naar zijn vrouw nadat ze van een klif was gevallen

Hond leidt baasje naar zijn vrouw nadat ze van een klif was gevallen
Facebook / SA Police News

Een Australische vrouw heeft haar leven te danken aan haar hond. Nadat ze van een klif viel, ging de trouwe viervoeter haar echtgenoot halen. 

Terwijl ze langs de kust in het zuiden van Australië aan het wandelen was, gleed Sue Pethnick van een klif. Bij die val brak ze haar enkel, waardoor ze er niet meer weggeraakte. Gelukkig was haar hond Abby bij haar.

Het dier liep enkele honderden meters terug naar het kamp waar haar man Michael verbleef. Abby wist hem duidelijk te maken dat er iets gaande was en leidde de man helemaal terug naar waar Sue gevallen was.

Michael verwittigde de reddingsdiensten, die Sue met een helikopter naar het ziekenhuis brachten. Daar werd ze geopereerd aan haar enkel, maar haar toestand is stabiel.

Het echtpaar kan nauwelijks geloven wat de hond gedaan heeft. “Dat ze me zo komt zoeken en vervolgens naar Sue brengt is ongelofelijk”, verklaart Michael bij Adelaide Now. “Normaal lees je alleen over dit soort zaken. We hebben Abby een jaar geleden gered en nu heeft ze ons gered”, besluit de opgeluchte echtgenoot.

Abby the Red Heeler comes to the rescue!A woman has been rescued after a cliff fall on the State's Yorke Peninsula…

Posted by SA Police News on Monday, 27 March 2017