Stagiair kon vertrouwelijke informatie uit drugsonderzoek kopiëren

Stagiair kon vertrouwelijke informatie uit drugsonderzoek kopiëren

Een 19-jarige student heeft een kleine maand in de cel gezeten, nadat documenten uit een lopend drugsonderzoek op zijn iPad werden aangetroffen. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. De jongeman had twee jaar geleden stage gelopen op de griffie van de Antwerpse onderzoeksrechters en had wellicht daar de hand gelegd op het strafdossier. Hij werd eerder deze week vrijgelaten. “Maar mijn cliënt had nooit aangehouden mogen worden”, zegt zijn advocaat Ergün Top.
De jongeman werd betrapt op het dealen van drugs, waarna zijn gsm en iPad bij een huiszoeking in beslag werden genomen. Op de iPad werden processen-verbaal en uitgetypte telefoontaps uit een groot drugsonderzoek aangetroffen. Hij werd daarop aangehouden door de onderzoeksrechter.

“Maar een onderzoeksrechter kan niemand aanhouden voor feiten die hij als minderjarige gepleegd heeft. Als mijn cliënt die documenten inderdaad gekopieerd heeft – dat moet verder onderzoek nog uitwijzen – dan heeft hij dat gedaan toen hij nog minderjarig was. De Kamer van Inbeschuldigingstelling heeft hem om die reden ook vrijgelaten”, zegt advocaat Ergün Top.

De student werd voor zijn stage op de griffie gescreend, maar dat leverde toen geen verontrustende informatie op. Volgens de kranten van Mediahuis zou hij banden hebben met leden van de Turtels, een bekende drugsfamilie. “Dat weet ik niet”, zegt mr. Top, “maar ik weet wel dat zijn ouders, broers en zussen een onberispelijke reputatie hebben.”

Momenteel wordt nog onderzocht, wat de jongeman met de vertrouwelijke informatie heeft gedaan.

bron: Belga