Handbal krijgt opnieuw financiële ondersteuning Vlaamse regering

door
Belga
Leestijd 1 min.

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) heeft, op advies van Sport Vlaanderen, beslist om de Vlaamse Handbalvereniging opnieuw subsidies toe te kennen voor "de organisatie en uitvoering van talentdetectie en ontwikkeling". Voor 2017 gaat het om een bedrag van 10.000 euro. De Vlaamse handbalfederatie is daar blij mee. Na tegenvallende resultaten was handbal in 2012 zijn financiële ondersteuning verloren. Nu krijgt handbal opnieuw een subsidie voor "de organisatie en uitvoering van talentdetectie en ontwikkeling". Het gaat om een som van 10.000 euro. Als alles goed gaat, loopt de ondersteuning vier jaar door, al kan het bedrag ook nog jaarlijks gewijzigd worden, zo verduidelijkt het kabinet-Muyters.

De Vlaamse Handbalvereniging is alvast tevreden met de hernieuwde steun. "De subsidie die we ontvangen beschouw ik als een belangrijk signaal voor de verdere ontwikkeling van onze sport", zegt Wim Vos, voorzitter van de Vlaamse Handbalvereniging.

"Het bedrag dat we krijgen is niet zo groot, maar belangrijker is dat er opnieuw erkenning is. Sinds het wegvallen van de subsidiering in 2012 is dit een eerste stap. De deur staat opnieuw op een kier en dat geeft een goed gevoel. Ik beschouw dit als een appreciatie van het harde werk. Aan ons nu om te bewijzen dat we het vertrouwen waard zijn", aldus Vos.

bron: Belga