Nieuw-Zeelandse minister uitgedaagd voor bokswedstrijd

Nieuw-Zeelands minister uitgedaagd voor bokswedstrijd
Foto Pixabay

Een milieubeschermer heeft de Nieuw-Zeelands Milieuminister Nick Smith uitgedaagd voor een bokswedstrijd. De man is het niet eens met het beleid van de politicus en wil dat beslechten in de ring. 

Gregory Byrnes plaatste onlangs een zoekertje in de lokale krant waarin hij de minister voor Milieu uitdaagt voor een bokswedstrijd. De verliezer van dat kamp moet vijf minuten zwemmen in een waterpoel, die volgens de overheid veilig is. Dat bericht NZ Herald.

Met de uitdaging wil Byrnes kritiek uiten op een nieuw beleidsplan van Smith. De milieuminister wil dat 90% van de Nieuw-Zeelandse waterwegen tegen 2020 veilig zijn om in te zwemmen. Om dat te bereiken, plant hij echter om de waarden voor zuiver water te veranderen.

Dat zint de natuurbeschermer niet. De poel waarin de verliezer van de wedstrijd moet zwemmen is volgens de overheid geschikt voor een duik, maar Byrnes beweert dat die sterk vervuild is. Daarnaast stelt Byrnes dat de match past in zijn plan om 90% van de Nieuw-Zeelandse parlementariërs geloofwaardig te maken tegen 2020.

Een woordvoerder van de minister heeft al laten weten dat hij niet ingaat op de uitdaging.