Drie treinstations gaan weer open in Luik

Foto Belga

De NMBS heeft het vervoersplan bekendgemaakt voor de regio Luik. Er worden drie stations heropend.

De NMBS breidt haar aanbod uit voor de periode 2017-2020. De belangrijkste verandering is de opening van drie nieuwe stations: in Chaudfontaine, Ougrée en Seraing. Dankzij dit kleinschalige Luikse regionale netwerk (RER) reis je voortaan van Chaudfontaine naar Luik-Paleis en Seraing in 20 minuten en naar Luik in 9 minuten. Er komen nieuwe treinen tussen Verviers en Luik en tussen Aarlen en Luik, vooral om de ritten voor studenten te vergemakkelijken. Wat ook nieuw is voor studenten is dat ze voortaan vanuit het station van Ougrée met de bus naar de Sart-Tilmancampus kunnen, waardoor ze niet via Luik moeten.

Verminderde reistijd

Ook sommige reistijden worden korter. Zo vermindert de reistijd tussen Luik en Namen van 49 tot 45 minuten, die tussen Luik en Bergen van 2u04’ tot 1u57’ en die tussen Luik en Charleroi van 1u28’ tot 1u18’. Het traject Brussel-Noord – Luik-Guillemins zal voortaan 48 minuten duren, in plaats van de huidige 49 minuten.

“Deze verbeteringen kaderen in de algemene wens om het aanbod voor 2017-2020 uit te breiden”, benadrukt Fanny Bouillon van de NMBS. “We beschouwen de stijging van 5,1% als een ambitieuze doelstelling.” De eerste veranderingen worden op het einde van het jaar doorgevoerd. (cg)