De werkdag van onderneemster Ellen Kegels

Ellen Kegels is de drijvende kracht achter de fairtrade knitwearlabels LN Knits en LN Andes, maar staat tussendoor ook graag in de keuken. Het boek #LNFairfood is het resultaat van die passie voor gezonde voeding. Het mag dan ook niet verbazen dat de dagen van deze onderneemster behoorlijk goed gevuld zijn. Zij gunt Metro een blik achter de schermen.

Ellen Kegels ontbijt06:00

Ik ben een echt ochtendmens, dus ik begin mijn dagen rond zes uur, half zeven. Met een tasje koffie kruip ik achter mijn laptop om de mails van de avond ervoor te lezen en te beantwoorden. Ondertussen speel ik een gezond ontbijt naar binnen.

Ellen Kegels Selfie06:30

Wie verslingerd is aan z’n smartphone, checkt de sociale media zowel ’s ochtends als ’s avonds. Ik vind het dus belangrijk om ervoor te zorgen dat ik tegen zeven à acht uur ’s ochtends mijn eerste berichten post op sociale media. Zo zijn mijn volgers meteen up-to-date.

Ellen Kegels Sport07:00

Zo’n twee keer per week probeer ik te sporten. Dat doe ik in de sportschool of gewoon thuis, met behulp van een app. Op die manier heb ik al bewogen voor mijn vriend opstaat, wat gewoonlijk rond een uur of acht is.

Ellen Kegels kantoor08:30

Na een douche vertrek ik richting mijn kantoor in Antwerpen Berchem. Zelf woon ik in Borgerhout op een kilometer van mijn werkplaats. Voor mij dus geen file- of pendelproblemen. Eenmaal op kantoor bespreek ik met mijn collega’s wat er die dag op de planning staat.

Ellen Kegels Winkel10:00

Rond een uur of tien plan ik mijn eerste meetings in met de design- en productieteams. Dat zijn mijn favoriete momenten van de dag. Samen met de verschillende teams bekijk ik hoe we de volgende collecties vorm gaan geven.

Ellen Kegels lunch12:00

Lunchtijd! Op kantoor hebben we jammer genoeg niet de goede gewoonte om gezellig samen te lunchen. Om al het werk op tijd klaar te krijgen, eten we dus vaak voor ons computerscherm.

Ellen Kegels designmeeting13:00

Op naar de volgende meeting. In de namiddag zijn dat vaak vergaderingen met onze advocaten, omdat onze ontwerpen jammer genoeg vaak gekopieerd worden. Vlak daarna trek ik naar onze zaak in Antwerpen. Zelf sta ik wegens tijdsgebrek niet meer  in de winkel, maar ik ga er wel meermaals per week langs om te checken of alles er piekfijn bij ligt.

Ellen Kegels Peru15:00

Eenmaal terug op kantoor begin ik aan het plannen van de internationale reizen. Ik ga sowieso twee keer per jaar naar Peru, waar onze collectie geproduceerd wordt. En in april vertrekt er bijvoorbeeld een handelsmissie naar onze ateliers. En wanneer je iemand als Geert Bourgeois over de vloer krijgt, moet alles perfect geregeld zijn.

Ellen Kegels Dinner20:00

Als ik ’s avond nog wat energie op overschot heb profiteer ik ervan om nog even verder te werken. Vaak zijn dat praktische zaken, zoals het uitkiezen van een goede locatie voor de fotoshoot voor onze volgende collectie, of het contacteren van fotografen, make-up artist en modellen. Mijn werkdag eindigt rond half tien.