5 troeven van Fidea in Antwerpen

HR Advisor Eline Huys & Corporate & Branding Communication Manager Christel Michiels

Wie een groeiende en boeiende werkgever zoekt, is bij Fidea aan het goede adres. Met hun toekomstige hoofdzetel naast Antwerpen-Centraal positioneert de verzekeraar zich eveneens als werkgever met focus op mobiliteit.

 

1. Modern en nieuw kantoor

Het is nog even wachten op de nieuwe Fidea-hoofdzetel aan Antwerpen-Centraal. De verhuis is voorzien in 2018. “Hiermee hopen we onze ecologische voetafdruk te verkleinen”, zegt Christel Michiels, Corporate & Branding Communication Manager. “We werken er flexibel en papierloos, zijn beter bereikbaar met het openbaar vervoer en nemen minder kantoorruimte in.”

2. Groei mee als medewerker

Andere belangrijke evolutie binnen het bedrijf: Fidea is opnieuw een allround-verzekeraar, met levens- en beleggingsverzekeringen. “We groeien als Belgische verzekeraar binnen de Chinese Anbang Insurance Group”, zegt HR Advisor Eline Huys. “Via deze internationalisatie maken we ook sneller kennis met technologische vernieuwingen. Wij en onze mensen groeien mee.”

3. Veilig in het verkeer

“Elk ongeval is er een te veel, vinden we”, zegt Christel over een belangrijke bedrijfsmissie van Fidea. “Daarom vormt preventie de rode draad doorheen onze campagnes. We sensibiliseren het brede publiek en onze medewerkers over veiligheid in het verkeer. Onze eigen én nieuwe collega’s moeten veiligheid belangrijk vinden en zijn onze merkambassadeurs op dat vlak.”

4. Elke week 1 dag thuiswerk

“Deze ochtend waren er weer vertragingen op mijn woon-werk-traject. Gelukkig een file zonder mij”, vertelt Christel. “Want ik werk zoals veel collega’s meestal één dag per week thuis. Ik voel dat thuiswerk mijn organisatie verbetert.”

5. Fiets naar het werk

Fidea legt fietsers in de watten. Wie nog niet fietst wordt extra gemotiveerd op de jaarlijkse Fidea Fietst-dag in mei. “Dan mag iedereen met de fiets komen”, zegt Eline. “Liefst met helm en fluohesje. Onze bijstandspartner VAB kijkt op die dag meteen de fietsen na.”

 

Fidea_logoDit artikel wordt u aangeboden door onze partner Fidea
www.fideajobs.be