Zeven scholieren en leerkracht komen om bij lawine in Japan

Zeven scholieren en leerkracht komen om bij lawine in Japan
Zeven scholieren en leerkracht komen om bij lawine in Japan

Bij een lawine op een piste in Nasu, in het noorden van Japan, zijn zeven kinderen en een leerkracht omgekomen. Dat bevestigen de lokale reddingsdiensten. Minstens 40 anderen raakten gewond. Op de piste bevonden zich op het moment van de lawine tientallen scholieren en leraren van verschillende scholen, die daar waren voor een berbeklimmingsevenement. De lichamen van de zeven leerlingen en hun leerkracht werden levenloos teruggevonden onder de sneeuw. Ze werden nog naar het ziekenhuis afgevoerd, maar werden daar doodverklaard. De meeste slachtoffers volgden les aan het Otawara-lyceum, een middelbare school in de prefectuur Tochigi, op zowat 120 kilometer van Tokio.

In totaal namen 52 leerlingen en 11 onderwijzers uit zeven scholen deel aan het driedaagse bergbeklimmingsevenement. Zeker 40 van hen raakten gewond bij de lawine. Twee van hen zijn er erg aan toe.
Het skigebied kampt al twee dagen met uitzonderlijk zware sneeuwval. Er was dan ook gewaarschuwd voor lawinegevaar. De zware weersomstandigheden bemoeilijken de reddingsoperatie: de piste waar de lawine plaatsvond is nog altijd niet bereikbaar voor de reddingshelikopters.

Bron: Belga