Verlengd paasweekend wordt drukste moment van paasvakantie

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het verlengde paasweekend wordt het drukste moment van de paasvakantie, zeker bij mooi weer. Niet alleen kiezen vele Belgen dan voor weekend- of daguitstapjes, de vakantie begint en eindigt dan ook in grote delen van Europa. Dat melden mobiliteitsorganisaties VAB en Touring. Traditioneel zorgt de paasvakantie voor de laatste uittocht van landgenoten richting wintersportlanden. De Belgen die met de auto op vakantie gaan, kiezen niet alleen voor wintersportvakanties, ook voor kortbijvakanties en weekenduitstapjes, die de drukte op de eigen wegen ook zullen bepalen, zo meldt VAB.

De paasvakantie begint rustig voor vakantiegangers: de Belgen zijn van de weinigen in Europa met schoolvakantie. Elders begint het paasverlof later. Touring verwacht verkeersproblemen voor het vertrek op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april in België en Duitsland. VAB verwacht vooral hinder op de ringwegen rond Antwerpen en Brussel en op de E411 richting Luxemburg. Wie naar Frankrijk rijdt, kan ook enige verkeershinder ondervinden op zaterdag 1 april in de regio rond Parijs en op de lokale wegen richting skigebieden.

Ook in het Alpengebied zelf kan er druk verkeer zijn op de lokale wegen richting skigebieden, omdat er sneeuw verwacht wordt. Wie op wintersport gaat naar Frankrijk, neemt dus best ook sneeuwkettingen mee.

Het tweede weekend van de paasvakantie wordt drukker op de Europese snelwegen. Dan start de vakantie in heel Oostenrijk, een deel van Frankrijk, in 11 van de 14 Duitse deelstaten en 9 van de 26 Zwitserse kantons. Ook terugkerende vakantiegangers moeten rekening houden met vertragingen. Het verlengde paasweekend wordt het drukste moment van de paasvakantie, ook al omdat in Duitsland en Oostenrijk op donderdag 13 april al gestart wordt met het verlengde weekend.

bron: Belga