Rafael Nadal moet knokken voor zege in zijn duizendste ATP-wedstrijd

Rafael Nadal moet knokken voor zege in zijn duizendste ATP-wedstrijd

Rafael Nadal heeft gisteren een nieuwe mijlpaal bereikt in zijn al indrukwekkende carrière. Op het Masters 1.000 toernooi van Miami speelde de Spanjaard zijn duizendste wedstrijd op het ATP-circuit. Hij klopte, niet zonder moeite, de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP 31) in de derde ronde. Nadal, nummer 7 van de wereld, begon dramatisch en keek na 25 minuten tegen een 0-6 achterstand aan. Daarna herpakte hij zich en won de volgende twee sets met 6-2 en 6-3 om zo door te stoten naar de achtste finales.

De 30-jarige Nadal is pas de elfde speler die de magische kaap van duizend ATP-matchen rondt. Hij won er daarvan 822. Jimmy Connors voert de ranking aan met 1.535 wedstrijden.

“Het is een mooi getal en het bewijs dat ik een lange carrière heb”, reageerde de Spanjaard, viervoudig runner-up in Miami (2005, 2008, 2011, 2014). “Ik herinner mij nog altijd mijn eerste match, omdat ik die thuis in Mallorca speelde. Het was mijn eerste ATP-zege, een prachtig gevoel.”

De veertienvoudige grandslamkampioen speelt voor een plaats in de kwartfinales tegen de Fransman Nicolas Mahut (ATP 55).

bron: Belga