Passa Porta Festival in Brussel lokt meer dan 8.000 bezoekers

Brussel was dit weekend het decor van het literaire festival Passa Porta. Honderd auteurs uit binnen- en buitenland deelden hun ideeën en hun passie voor literatuur. Vijftig artiesten, vertalers, journalisten en uitgevers vulden hen aan. Op 20 verschillende locaties (theaters, cafés, boekhandels, cultuurhuizen en de openbare ruimte) genoten meer dan 8.000 bezoekers van het festival. Dat meldt de organisatie. De zesde editie van het Passa Porta Festival gaf de bezoekers de gelegenheid literatuur op uiteenlopende manieren te ontdekken, schrijvers en andere lezers te ontmoeten. Naast literatuur in de klassieke zin, zocht het Passa Porta Festival dit jaar ook de grenzen van het schrijven op met literaire games, virtual reality, performances en van tal van buitenactiviteiten onder de Brusselse zon.
Het Passa Porta Festival lokte uiteindelijk meer dan 8.000 bezoekers. De openingsavond in Flagey afgelopen vrijdag kreeg een nieuwe invulling nadat Paul Auster door stembandproblemen moest afzeggen. Het werd een avond over literatuur en politiek die het hele Passa Porta Festival schraagt. Ook zaterdag en zondag brachten programma’s met een sterke link naar de actualiteit veel mensen op de been.
Het Passa Porta Festival sluit zondagavond af met twee parallelle programma’s: Connie Palmen en Herman Koch in de KVS en Annie Ernaux in BOZAR.
De volgende editie vindt plaats in maart 2019.

bron: Belga