Twee straathonden helpen met de arrestatie van crimineel

Twee straathonden helpen met de arrestatie van crimineel
Foto Pixabay

Een paar straathonden in de Indiase stad heeft geholpen bij de aanhouding van een crimineel. De dieren achtervolgden de dader en beten hem in zijn been. 

De dader had een voormalige collega neergestoken. Volgens de politie was het een wraakdaad, omdat het slachtoffer de aanvaller had aangeklaagd voor seksuele intimidatie. De man werd vervolgens ontslagen en wou zich wreken op de vrouw.

Nadat hij haar had neergestoken, probeerde de aanrander te vluchten. Twee straathonden zetten de achtervolging in en konden de misdadiger tegenhouden door hem in zijn been te bijten. Omstaanders konden de man tegenhouden, totdat de politie arriveerde.

“Nadat ze hem gebeten hadden, kon hij niet meer vluchten omdat hij zijn aandacht op de honden had gevestigd. Omstaanders en ik konden de aanrander vervolgens vastgrijpen, totdat enkele agenten hem arresteerden”, getuigt riksjabestuurder S. Raman bij BBC Hindi.

Een hondentherapeut weet waarom de beestjes zo’n heldhaftig gedrag vertoonden. “Straathonden zijn erg instinctief”, verklaart Natasha Chandy bij BBC. “Ze kunnen stress aanvoelen en lichaamstaal lezen. Waarschijnlijk voelden ze dat er iets niet in de haak was, zeker toen de vrouw gilde. Hoogstwaarschijnlijk volgende ze hun instinct toen ze de man zagen vluchten”, aldus de hondenexpert.