Racing Genk neemt afscheid van doelman Marco Bizot

Racing Genk neemt afscheid van doelman Marco Bizot

Racing Genk besliste in overleg met Marco Bizot om de optie in zijn contract niet te lichten. De 26-jarige Nederlandse doelman verlaat de club op het einde van het seizoen. Dat deelden de Limburgers vrijdag mee. “Met zijn positieve attitude was Marco Bizot een modelprof, zowel op als naast het terrein. KRC Genk bedankt Marco voor zijn inzet, en wenst hem veel succes in zijn verdere carrière”, klinkt het op de website.

Bizot genoot zijn opleiding bij Ajax. Na een uitleenbeurt bij SC Cambuur verliet hij Jong Ajax in 2012 voor Groningen. Twee jaar later streek hij naar bij Genk, waarvoor hij 74 wedstrijden speelde. Zijn eerste seizoen in Limburg kwam hij amper van de bank, het jaar daarop veroverde hij begin december zijn plaats tussen de palen ten koste van Laszlo Köteles. In de eerste helft van dit seizoen was Bizot de onbetwistbare nummer een bij Genk. Eind januari viel hij uit met een enkelblessure, waardoor Genk met Mathew Ryan nog een nieuwe doelman haalde tot het einde van het seizoen.

Köteles, die terugkeert van een uitleenbeurt aan Waasland-Beveren, en de talentrijke goalies Nordin Jackers en Gaëtan Coucke zijn voor volgend seizoen de drie doelmannen onder in de Luminus Arena. Genk gaat allicht nog op zoek naar een eerste keeper.

bron: Belga