Politiezone Ans/Saint-Nicolas gaat dan toch niet staken

De stakingsaanzegging die het personeel van de politiezone Ans/Saint-Nicolas (Luik) begin februari had ingediend, is ingetrokken. Dat heeft Fabrice Discry, provinciaal voorzitter van de Franstalige politievakbond SNPS vrijdag gemeld, nadat er een akkoord is gevonden in het Basis Overlegcomité van de politiezone. De beveiliging van de aankomstzone van de wielerwedstrijd Luik-Bastenaken-Luik, op 23 april in Ans, komt niet langer in het gedrang.
Het personeel van de politiezone wilde het werk neerleggen wegens de “totaal onaanvaardbare arbeidsomstandigheden” in het centrale politiecommissariaat van Ans. Dat gebouw beantwoordt volgens het personeel niet aan de brand- en veiligheidsnormen. De voorlopige containers waarin de agenten moesten werken, waren bovendien veel te klein.
Op het overleg vrijdag kregen de vakbonden voldoende garanties om de stakingsaanzegging in te trekken, verklaarde Discry. De plannen voor een nieuw commissariaat in Bonne-Fortune, waar al enkele jaren sprake van is en die vrijdag werden voorgelegd aan het personeel, komen volgens de SNPS’er overeen met een commissariaat “de 21ste eeuw waardig”. In afwachting van de verhuis naar het nieuwe gebouw eind 2019 krijgen de agenten nu voorlopige ‘prefabs’ van zowat 200 m², een stuk groter dan de containers waar ze nu in zijn ondergebracht.

bron: Belga