Kwal. WK 2018 – Gianluigi Buffon zet met 168 caps Europees record op zijn naam

Kwal. WK 2018 - Gianluigi Buffon zet met 168 caps Europees record op zijn naam

Gianluigi Buffon heeft vrijdag in Palermo zijn duizendste professionele wedstrijd afgewerkt. De Italiaanse doelman stond in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië bovendien voor de 168e keer in het doel van La Squadra Azzurra. Daarmee zet de 39-jarige “Gigi” het Europese record op zijn naam. Midden november evenaarde de goalie van Juventus het Europese record van zijn Spaanse collega Iker Casillas (167 caps), nu mag hij zich de enige Europese recordhouder noemen. Buffon maakte in 1997 zijn debuut voor het Italiaanse voetbalelftal. Op wereldvlak voert de Egyptenaar Ahmed Hassan, ex-draaischijf van RSC Anderlecht, met 184 interlands de lijst aan.
Voor Buffon was het bovendien zijn duizendste officiële wedstrijd. In november 1995 opende hij zijn indrukwekkende carrière bij Parma. Sindsdien stond hij stond hij 220 keer onder de lat bij Parma, 612 keer bij zijn huidige club Juventus en 168 keer bij La Squadra.
Italië won de kwalificatiepartij voor het WK van 2018 in Rusland met 2-0. In het begin van de tweede helft moest de partij bijna tien minuten stilgelegd worden, nadat Albanese supporters vuurwerk hadden afgestoken.

.

bron: Belga