Assisen Henegouwen – Ex-vrouw en vier kompanen schuldig bevonden aan moord op David Ervinckx

De vijf beschuldigden die terechtstaan voor de moord op David Ervinckx in 2013 in het Henegouwse dorpje Mellet, zijn vrijdag door het hof van assisen in Henegouwen allen schuldig bevonden. De ex-vrouw van het slachtoffer, Sophie Dery, wordt door de jury aangewezen als opdrachtgeefster. De debatten over de strafmaat beginnen maandag om 9 uur.
David Ervinckx kwam op 28 maart 2013 om het leven in Mellet. De politie kreeg die bewuste dag een melding over een ongeval met een gewonde. Ervinckx, de bestuurder, bleek echter geraakt te zijn door drie kogels. De jonge boekhouder overleed later aan zijn verwondingen.
De gerechtelijke politie van Charleroi nam het onderzoek in handen, en ontdekte al snel een link met de ex-vrouw van het slachtoffer, Sophie Dery. De twee lagen overhoop over het hoederecht over hun kind. De jeugdrechtbank van Namen zou daarover op 29 maart een uitspraak vellen.
Al snel werd duidelijk dat Dery geld had geboden aan verschillende kompanen, om haar ex-man “te corrigeren”. Die kompanen, Giuliano Di Iulliochiachia, Christophe Petit, Patrick Bastin et Fayçal Boutouil, werden door het hof in Henegouwen ook allemaal schuldig bevonden aan moord.

bron: Belga