Witte Huis bevestigt aanwezigheid Trump op NAVO-top op 25 mei in Brussel

Witte Huis bevestigt aanwezigheid Trump op NAVO-top op 25 mei in Brussel
Witte Huis bevestigt aanwezigheid Trump op NAVO-top op 25 mei in Brussel

De Amerikaanse president Donald Trump zal op 25 mei deelnemen aan de NAVO-top in Brussel. De president had eerder zelf al aangekondigd dat hij eind mei naar Brussel zou afreizen, en het Witte Huis heeft dat nieuws dinsdag (plaatselijke tijd) bevestigd. De NAVO maakte dinsdag nog de datum voor de top bekend, net als het feit dat Trump op 12 april een ontmoeting heeft met NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg in Washington. “De president kijkt ernaar uit zijn NAVO-collega’s te ontmoeten om ons sterk engagement tegenover de NAVO te herbevestigen en kwesties te bespreken die belangrijk zijn voor de alliantie, in het bijzonder de gedeelde verantwoordelijkheden van de bondgenoten en de rol van de NAVO in de strijd tegen het terrorisme”, aldus de mededeling van het Witte Huis.
Trump stelt zich erg kritisch op tegenover de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie. Hij vindt dat de lidstaten meer moeten investeren in hun leger. Dat leidde tot ongerustheid bij belangrijke Europese lidstaten. Daarnaast liet de president al weten dat hij denkt over een samenwerking met Rusland om te strijden tegen terreurgroep Islamistische Staat. Over Brussel zei Trump na de aanslagen van 22 maart 2016 dan weer dat het een “hellhole” was.
Volgens persagentschap Associated Press zal de reis naar Brussel waarschijnlijk Trumps eerste buitenlandse trip worden. Zijn vicepresident Mike Pence bezocht ons land al op 19 februari.

Bron: Belga