UCI geeft zege in ploegentijdrit alsnog aan BMC, Ben Hermans nieuwe leider

UCI geeft zege in ploegentijdrit alsnog aan BMC

De Internationale Wielerunie heeft de overwinning in de ploegentijdrit van dinsdag in de Ronde van Catalonië (WorldTour) alsnog aan BMC gegeven. Dat heeft de Amerikaanse wielerformatie vanmorgen zelf laten weten. Door de beslissing van de UCI start Ben Hermans in de leiderstrui. Movistar had gisteren de ploegentijdrit van de 97e Ronde van Catalonië gewonnen en in eerste instantie werd José Joaquín Rojas daardoor leider. Na de aankomst moest de Spanjaard zijn leiderstrui wegens het geven van duwtjes aan ploeggenoten echter al snel afstaan aan ploegmaat Alejandro Valverde. Rojas kreeg net als Nelson Oliveira en Andrey Amador een tijdstraf.

BMC, dat op twee seconden eindigde van Movistar in de ploegentijdrit, was achteraf niet te spreken over de beperkte sanctie voor Movistar en was van oordeel dat – volgens de UCI-regels – de hele Movistar-ploeg gestraft moest worden. Wat volgde, was een heuse klucht over Franse en Engelse versies van het reglement, uiteindelijk besliste de wedstrijdjury gisterenavond laat dat Movistar zijn zege behield.

Een dag later is het blijkbaar alweer anders en gaat de zege alsnog naar BMC. De hele Movistar-ploeg kreeg een tijdstraf en daardoor is Hermans de nieuwe leider. Hij start vandaag met de leiderstrui in de bergrit over 188,3 kilometer van Mataró naar La Molina.

bron: Belga