Toronto klopt Chicago, Lopez en Ibaka op de vuist

De Toronto Raptors hebben gisteren in de NBA een zwaarbevochten zege geboekt op de Chicago Bulls. Het werd 122-120 na één verlenging, in het derde kwart werden twee spelers uitgesloten na een fikse vechtpartij. Met nog vier minuten te spelen in het derde kwart - Chicago leidde toen met 72-88 - ging het flink mis tussen Lopez en Ibaka. Na wat duw- en trekwerk gingen beide spelers met mekaar op de vuist, hun ploegmaats moesten de kemphanen uit mekaar halen om erger te voorkomen. Het duo werd uitgesloten en riskeert een schorsing.

De wedstrijd zelf was bijzonder spannend. De thuisploeg haalde een grote achterstand op, na de reguliere speeltijd stond het 113-113. In overtime trokken de Raptors het laken naar zich toe, DeMar DeRozan had met zijn 42 punten een groot aandeel in de overwinning van zijn club. Bij de bezoekers was Jimmy Butler goed voor 37 punten, de Bulls verloren pas voor het eerst sinds 31 december 2013 van de Raptors.