Sensibiliseringsactie van federale politie op luchthaven Charleroi

door
Belga
Leestijd 1 min.

De vakbonden bij de federale politie VSOA en ACV hebben vandaag een sensibiliseringsactie gevoerd aan de ingang van de luchthaven van Charleroi (BSCA). Met hun actie willen ze de besparingen aanklagen. De actievoerders verzamelden aan de luchthaven in de loop van de voormiddag. Ze droegen panelen waarop ze hun vrees uitdrukten voor het voortbestaan van de federale politie en ze lieten weten dat ze willen dat er een einde komt aan de besparingen in de sector.

De vertegenwoordigers wezen er vandaag op dat de wegpolitie met een tekort aan personeel zit van bijna 40 procent. Daarnaast hebben de laboratoria een gebrek aan materiaal en personeel en stelt de spoorwegpolitie zich vragen bij haar toekomst.

Voor Philippe Bailly van de VSOA zorgt het gebrek aan personeel bij de federale politie voor een stijgende vraag bij de lokale politie, die het zelf niet makkelijk heeft. Raoul Moulin van het ACV legde vandaag de nadruk op de problemen op de luchthaven van Charleroi. Op het moment dat de controles er strenger moeten, en ook de reizigers binnen de Schengenzone gecontroleerd moeten worden, zijn er 200 agenten extra nodig.

De vakbonden lieten weten dat hun acties de komende weken mogelijk zullen verscherpen. Zo staat vrijdag een gelijkaardige actie gepland aan het station van Charleroi.

bron: Belga