Sabine Sagaert van landbouwmultinational Cargill wint Wo.Men@Work Award 2017

door
Belga
Leestijd 1 min.

Sabine Sagaert, managing director Global Malt bij landbouwmultinational Cargill heeft dinsdagavond op de Vlerick Business School Brussels de Wo.Men@Work Award 2017 gewonnen voor haar strijd in gelijkheid op de werkvloer. Sagaert wordt nu een jaar lang "CEO-ambassadrice voor professionele gendergelijkheid". De Wo.Men@Work Award werd voor de zevende keer uitgereikt door Jump en Coca-Cola European Partners aan een leidinggevende die zich persoonlijk inzet voor een evenwichtige man-vrouwverdeling in de organisatie.

Daar zet Sabine Sagaert sterk op in, want zij beschikt over een leidinggevend team dat voor 54 pct uit vrouwen bestaat, waar dat in 2013 nog 20 pct was. "Om echt impact te kunnen hebben, moet diversiteit in het hart van de onderneming zitten. Specifieke programma's rond gendergelijkheid zijn één ding, maar daarmee verander je een bedrijf niet. Bedrijfsleiders moeten zich er ook echt voor engageren", vertelt laureate Sabine Sagaert.

In de strijd om de award ging ze Grégor Chapelle van Actiris en Alexander Von Maillot van Nestlé vooraf.

Sabine Sagaert startte haar carrière bij Cargill in 2011, als hoofd van de Europese mouterijactiviteiten. Sinds midden 2015 is ze wereldwijd verantwoordelijk voor de mouterijen, leidt ze 18 fabrieken en waakt ze over een jaarproductie van ruim 2 miljoen ton mout. "Zelf heb ik altijd alle kansen gekregen om te groeien, eerst in de cementindustrie, later in de bierindustrie, toch twee mannelijke werelden. Dat heb ik mee te danken aan geweldige mentors die in me geloofden."

bron: Belga