“Eurogroep-voorzitter Dijsselbloem was doelwit van Griekse bombrief”

Eurogroep-voorzitter Dijsselbloem was doelwit van Griekse bombrief
Eurogroep-voorzitter Dijsselbloem was doelwit van Griekse bombrief

Een van de doelwitten van de acht bombrieven die maandag in de Griekse hoofdstad Athene werden aangetroffen in het postcircuit, had Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem als bestemmeling. Dat melden verschillende Griekse media dinsdag. De acht brieven waren gericht aan verschillende personen en instellingen buiten Griekenland en werden onschadelijk gemaakt. Dijsselbloem wilde dinsdagmiddag in Brussel geen commentaar geven. “Wij hebben het gehoord maar ik kan hier geen uitsluitsel over geven”, aldus zijn woordvoerder. De Griekse politie wil eerst alle acht geadresseerden inlichten voor ze met de namen naar buiten komt.

De bombrieven waren volgens Griekse bronnen gericht aan verschillende politici en andere bekende figuren, onder meer bij de Europese Unie en de Europese Centrale Bank. Ook de Griekse oud-minister professor Gikas Hardouvelis wordt genoemd. Wie de afzender is, wordt nog onderzocht.

Eerder kwamen bij het Duitse ministerie van Financiën en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Parijs bombrieven terecht. Donderdag raakte een IMF-medewerkster gewond bij het openen van zo’n brief.

Bron: Belga