POLL. Wie is de mol?

De Mol
Foto Vier

Tijdens de zevende aflevering van ‘De Mol’ kwamen de indrukwekkende spierballen van enkele rugbyspelers volop in beeld, bleken de meest opmerkzame deelnemers toch niet zo scherpziend en werd er maar weinig geld verdiend. Ook: de finalisten zijn bekend. Opgelet, spoiler alert!

Aangekomen in Johannesburg konden Davey, Robin, Eline en Annelies meteen hun muzikale en sportieve talent laten zien in een eerste proef. Jammer genoeg zijn ze daar niet écht in geslaagd. De sympathieke houtbewerker is er niet in geslaagd om veel soundtracknummers te herkennen en het trio op het veld kon maar weinig rugbyballen vangen. In totaal konden ze slechts 600 euro bijeenrijven.

Zoek de tien verschillen

Dat geld niet meer primeert, blijkt ook uit de volgende proeven. De twee jongsten van de hoop vonden zichzelf het meest opmerkzaam, maar eigen stoef stinkt, zo blijkt. Eline en Davey kregen een gezellige tête-à-tête in een restaurant, dat vol stond met antieke vazen, eieren en andere spullen. Achteraf wisselden enkele stiekemerds tien voorwerpen, en het duo moest raden wat er veranderd was in de kamer. Dat bleek geen sinecure te zijn, want uiteindelijk konden ze maar 850 euro verdienen.

Bovendien verlorezen ze net voor het slapengaan ook nog eens 500 euro, omdat Robin het niet kon laten om in de molboekjes van de afvallers te gluren.

Liegen dat ze zwart zien

Voor de laatste proef moesten de kandidaten elk apart een opdracht uitvoeren. Achteraf moesten ze die opdracht vertellen aan de andere spelers. Daarbij hadden ze de keuze: oftewel waren ze eerlijk, oftewel konden ze liegen over de opdracht. Het doel was de rest op het verkeerde been zetten, zodat ze zelf twee pasvragen voor de eliminatieronde in de wacht konden slepen. Davey en Annelies bewezen dat ze sluwe vossen zijn, Eline en Robin moesten de pasvragen laten schieten.

Uiteindelijk was het ook de competitieve Robin die zijn koffers moest pakken. De man met het kleine hartje mist zo net de grote finale, waardoor ons de vraag rest: wie is de mol? Annelies, Eline of Davey?

[polldaddy poll=”9701745″]