David Goffin, vrij in openingsronde, ontmoet qualifier in tweede ronde in Miami

David Goffin

David Goffin (ATP 12) neemt het in de tweede ronde van het Masters 1.000-tennistoernooi van het Amerikaanse Miami (hard/6.993.450 dollar) op tegen een kwalificatiespeler. Het achtste reekshoofd is vrij in de eerste ronde. De Luikenaar schopte het vorig jaar tot in de halve finales in Florida. Goffin bevindt zich in de bovenste tabelhelft, samen met Stan Wawrinka (ATP 3), zondag verliezend finalist in Indian Wells. Onze landgenoot kan het Zwitserse eerste reekshoofd ontmoeten in de kwartfinales.
De Japanner Kei Nishikori (ATP 4), de Canadees Milos Raonic (ATP 5), de Zwitser Roger Federer (ATP 6), de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 7) en de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 8) zijn allen terug te vinden in de onderste tabelhelft.

De nummers één en twee van de wereld, de Schot Andy Murray en de Serviër Novak Djokovic, zijn niet van de partij in Miami. Ze sukkelen beiden met een elleboogblessure.
Ruben Bemelmans (ATP 139) neemt het maandag in de eerste kwalificatieronde op tegen de Slowaak Jozef Kovalik (ATP 129). De Limburger moet twee rondes overleven om zich te verzekeren van een plek op de hoofdtabel.

bron: Belga