Huiszoeking aan de gang na schietpartij in Parijse luchthaven

Huiszoeking aan de gang na schietpartij in Parijse luchthaven

Speurders voeren een huiszoeking uit bij de man die eerder op de dag een soldaat probeerde te overmeesteren op de luchthaven van Orly en daarbij werd doodgeschoten, zo bericht BFMtv. Intussen raken steeds meer details bekend over de identiteit van de man, die blijkbaar gezocht werd voor een gewapende overval (zogenaamde fiche J). De 39-jarige man, die de Franse nationaliteit heeft, was gekend bij politie en gerecht, zo bevestigde de Franse minister van Binnenlandse Zaken. Hij was afkomstig uit het departement Val-d’Oise, ten noorden van Parijs.
De man werd blijkbaar actief gezocht voor een gewapende overval, schrijft Le Figaro. Van maart tot november vorig jaar zat hij in de gevangenis. Op zijn strafblad staan negen feiten, waaronder drugshandel en gewapende overvallen.

De man werd ook beschouwd als geradicaliseerd, maar had geen zogenaamde “fiche S”, aldus dezelfde krant. De S-lijst omvat Fransen die beschouwd worden als een ernstige bedreiging voor de nationale veiligheid. Anderhalf jaar geleden, na de aanslagen in Parijs, werd bij de man al eens een huiszoeking uitgevoerd, maar toen werd niets gevonden, aldus een politiebron aan Le Figaro.

bron: Belga