Explosie Sint-Gilllis – Zeven gewonden, van wie een ernstig – een persoon vermist

Zaterdagnamiddag is er omstreeks 16.00 uur een explosie en een brand geweest op de Waterloosesteenweg in Sint-Gillis. Daarbij zijn drie verdiepingen ingestort en raakten 7 mensen gewond, waarvan één zwaargewond. Een persoon is nog vermist, werd via de brandweer vernomen. De brandweer is ter plaatse en is nog altijd aan het blussen. Wat de oorzaak van de brand en de ontploffing was, moet nog bevestigd worden, maar het gaat hoogstwaarschijnlijk om een gaslek, zo laat de brandweer weten.
“Er zijn zeven gewonden, van wie één zwaargewond. Er is ook nog één persoon vermist”, laat Lionel Kessene, woordvoerder van burgemeester van Sint-Gillis Charles Picqué (PS) weten. Dat werd hem ter plekke bevestigd door de brandweer.
Omstreeks 16.00 uur vond er zaterdagmiddag een explosie plaats in een huis ter hoogte van de Bareel van Sint-Gillis. Na de ontploffing, waarbij meerdere huizen beschadigd raakten, ontstond er een brand. Door de explosie kwam er puin en brandende brokstukken verspreid te liggen op de stoep en op de straat voor het getroffen huis.
De politie heeft intussen een grote veiligheidszone ingesteld.

bron: Belga