Laptop agente Secret Services gestolen uit auto in New York

Laptop agente Secret Services gestolen uit auto in New York

In New York is donderdag uit een wagen de laptop gestolen van een agente van de geheime diensten, waarop ook informatie staat van de Secret Services. Dat melden de Amerikaanse media vrijdag. De computer is sterk beveiligd en mag geen geclassificeerde informatie bevatten, maar toch zou er uiterst gevoelige informatie opstaan. De laptop werd donderdagochtend gestolen in Brooklyn en werd nog niet teruggevonden, aldus CNN op gezag van twee topfunctionarissen binnen de veiligheidsdiensten. De computer is zwaar beveiligd en bevat enkel gecodeerde informatie, maar het gevaar bestaat wel dat de informatie gekraakt wordt en in de foute handen terechtkomt.
Op de laptop staan onder meer grondplannen van de Trump Tower en details over het gerechtelijk onderzoek naar Hillary Clinton en het gebruik van haar privaat e-mailaccount toen ze nog minister van Buitenlandse Zaken was, en volgens CBS News zou er ook belangrijke informatie over paus Franciscus op het toestel staan. De computer zat in een rugzak met het logo van de Secret Services, waarin ook pins zaten die de agente toegang geven tot details rond de beveiliging van Hillary Clinton, Donald Trump, de paus en de algemene vergadering van de Verenigde Naties, aldus CNN.
Ondertussen werd de rugzak teruggevonden, maar van de laptop is er nog geen spoor. De politie hoopt de dief via beelden van bewakingscamera’s snel te identificeren, aldus ABC News. De geheime diensten bevestigen de diefstal, maar geven geen verdere commentaar zolang het onderzoek loopt.

bron: Belga