Verdacht overlijden Zwevegem: Moeder verschijnt vrijdag voor raadkamer

Verdacht overlijden Zwevegem: Moeder verschijnt vrijdag voor raadkamer

De moeder van het 8-jarig jongetje dat gisterenochtend in verdachte omstandigheden overleed in het West-Vlaamse Zwevegem, moet morgen voor de raadkamer komen. “De resultaten van de autopsie moeten worden afgewacht”, zegt parketwoordvoerder Karlien Ververken, die verder niet communiceert over het dossier. Het was de moeder van het 8-jarig jongetje die gisterenochtend vroeg de hulpdiensten verwittigde vanuit de gezinswoning in de Minister Alfred de Taeyestraat. De hulpdiensten lichtten vervolgens het parket in.

Het gaat om een verdacht overlijden. Het lichaam van het kind vertoont geen uiterlijke sporen van geweld. Een autopsie moet dan ook meer duidelijkheid brengen over de omstandigheden waarin het jongetje om het leven kwam. Die lijkschouwing werd gisterenavond nog uitgevoerd in Brugge.

Ann V. (43), die alleen met haar kind samenwoonde, werd meegenomen voor verhoor en aangehouden door de onderzoeksrechter. Ze moet morgen voor de raadkamer verschijnen. Die zal beslissen over haar verdere aanhouding.

bron: Belga