Vier mensen opgepakt voor grootschalige computerinbraken bij Yahoo!

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse autoriteiten hebben vier mensen opgepakt voor de massale computerinbraken bij internetgigant Yahoo! in 2014. Dat meldde het agentschap Bloomberg gisteren op aangeven van een bron dichtbij het dossier. In totaal werden 500 miljoen gebruikers getroffen door de beveiligingsproblemen.

Volgens Bloomberg werden drie van de vier verdachten aangehouden in Rusland, de vierde zou in Canada zijn opgepakt. Yahoo! communiceerde in september vorig jaar dat de accounts van 500 miljoen gebruikers "gecompromitteerd" waren door een cyberaanval, die al dateerde van 2014. Volgens de internetgigant zouden de cyberaanvallen toe te schrijven zijn aan een "groep gelinkt aan een andere staat".

In december gaf Yahoo! nog toe dat een andere cyberaanval uit 2013 zelfs meer dan een miljard accounts -of bijna alle Yahoo!-gebruikers- had getroffen. De affaire had heel wat gevolgen voor de Amerikaanse internetgigant. Zo kwam de overname van Yahoo door telecomconcern Verizon in gevaar, en kreeg die laatste uiteindelijk een fikse korting. Yahoo!-topvrouw Marissa Mayer zag in 2016 ook af van haar jaarlijkse bonus. Bovendien wordt de internetgroep door verschillende investeerders en gebruikers voor de rechtbank gedaagd.

Bron: Belga