Procedure tegen Oosterweelverbinding voor Raad van State nog niet helemaal van de baan

door
Belga
Leestijd 1 min.

De actiegroepen laten hun procedure tegen de Oosterweelverbinding voor de Raad van State vallen, maar enkele burgers, die de zaak mee aanspanden, volgen dat voorbeeld niet. Zij moeten de komende weken nog een akkoord sluiten met de Vlaamse regering. Ringland, stRaten-generaal en Ademloos sloten vandaag een historisch compromis met de Vlaamse regering en de stad Antwerpen. "Wij ondertekenden niet mee en dat is ons ook niet gevraagd", zeggen Zwijndrechtenaars Greet Bergmans en Steven Vervaet. "Iedereen beseft dat de procedure nog kan staan of vallen met ons."

De twee geven aan de overeenkomst toe te juichen, maar zijn naar eigen zeggen niet voldaan. Ze vinden dat Zwijndrecht, dat in twee wordt verdeeld door de E17, te veel hinder ondervindt van lawaai en fijn stof. "We willen daarom de garantie dat een overkapping van de E17 mogelijk blijft", aldus Vervaet. "Als die overkapping er dan uiteindelijk toch niet komt, willen we garanties over een degelijke geluidsbuffering."

Mobiliteitsminister Ben Weyts heeft er vertrouwen in dat het overleg met de burgers de komende weken tot een overeenkomst zal leiden.

bron: Belga