Monaco flikkert City uit de Champions League

De spelers van Monaco vieren het openingsdoelpunt
AFP / P. Guyot

Manchester City zal de Champions League ook dit jaar niet winnen. In de terugwedstrijd van de achtste finales haalde AS Monaco twee goals achterstand op: 3-1. Ook Atletico Madrid mag naar de laatste acht.

Na de 5-3 overwinning uit de heenmatch had Manchester City nochtans de beste papieren voor de return in het Stade Louis II, dat voor het eerst in twee jaar nog eens uitverkocht was. De aanwezige toeschouwers kregen waar voor hun geld, want vanaf de aftrap trok de thuisploeg ten aanval.

Zelfs zonder sterspeler Falcao, die geblesseerd moest afhaken, trok Monaco meteen het laken naar zich toe. Het duurde dan ook niet lang voor de bezoekende doelman Caballero zich een eerste keer moest omdraaien. Het 18-jarige Franse toptalent Mbappé tikte van dichtbij een voorzet van Bruno Silva in doel.

Monaco had zo wat het wou: een vroege openingsgoal. De Fransen namen geen gas terug en gingen op zoek naar een tweede doelpunt. Dat viel op het half uur, toen Fabinho een knappe aanval van de Monegasken afrondde met een lage schuiver. Manchester City kon daar voor de rust niet één doelpoging tegenover stellen.

In een poging om na de pauze het tij te keren, besloot City-trainer Guardiola om een tot dan toe onzichtbare De Bruyne een rij naar achter te trekken. Dat bleek geen slechte zet want de Engelsen kwamen meer in het stuk voor. Zo kreeg Agüero tot tweemaal toe een kans op de aansluitingstreffer, zonder succes.

Een goal hing evenwel in de lucht en die kwam er ook. Toen Subasic een schot van Sterling niet kon klemmen was Sané er als de kippen bij om de 2-1 in de rebound in doel te schieten. City was virtueel geplaatst, maar niet voor lang. Een kwartier voor tijd kopte Bakayoko de thuisploeg naar de kwartfinales: 3-1.

In de andere achtste finale kwam Atletico Madrid niet meer in de problemen tegen Bayer Leverkusen. Na de 2-4 overwinning in Duitsland bleef het in Spanje 0-0. Carrasco maakte de negentig minuten vol.

Eerder schaarden ook Bayern München, Borussia Dortmund, Real Madrid, Barcelona, Juventus en Leicester zich bij de laatste acht. Vrijdag wordt in het Zwitserse Nyon geloot voor de kwartfinales.