Torfs en EASI blijven beste werkgevers

Schoenen Torfs en EASI zijn dit jaar opnieuw verkozen tot beste werkgevers van België. Voor het vierde jaar op rij wint Torfs bij de grote bedrijven (meer dan 500 werknemers), EASI staat al voor de derde keer in evenveel jaren op het hoogste schavotje bij de kleinere ondernemingen (minder dan 500 werknemers). Dat meldt de Vlerick Business School. Vlerick voert jaarlijks het “Best Workplaces” onderzoek uit, in samenwerking met het het Great Place to Work Institute Belgium, Jobat en Mark Magazine. Het onderzoek erkent “goed werkgeverschap en een mensgerichte organisatiecultuur” en wordt gevoerd met een werknemersbevraging, die voor twee derde meetelt, en een HR-bevraging.
Bij de grote bedrijven komt Schoenen Torfs opnieuw als beste uit de bus. “Er is niet alleen aandacht voor medewerkers en klanten, maar ook voor leveranciers en aandeelhouders. Torfs streeft naar een community waar alle stakeholders zich gewaardeerd voelen”, zegt Dirk Buyens, professor aan de Vlerick Business School. McDonald’s en Accent Jobs vervolledigen de top drie.
EASI wint weer bij de kleinere bedrijven, voor AE en Thuiszorg Vleminckveld. “EASI is echt een 2.0-bedrijf waar medewerkers een verschil kunnen maken voor zichzelf en hun klanten. Ze worden gestimuleerd om zelf verantwoordelijkheid op te nemen en nieuwe voorstellen te doen”, zegt Buyens. “Daarnaast is er ook veel aandacht voor plezier op het werk.”

bron: Belga