Belgen in het buitenland - Mirallas en Lukaku helpen Everton voorbij West Brom

Met Everton - West Bromwich Albion stond zaterdagnamiddag het duel tussen de nummers zeven en acht in de Premier League op het programma. Everton won in het eigen Goodison Park met duidelijke 3-0 cijfers. The Toffees komen zo weer een stap dichter bij de top zes, die Europees voetbal oplevert. Na zijn sterke invalbeurt van vorige week kreeg Kevin Mirallas van manager Ronald Koeman een plekje in de basiself, Romelu Lukaku stond naar goede gewoonte in de spits bij Everton. Bij West Brom speelde Nacer Chadli de volledige wedstrijd.

Enkele minuten voor rust opende Mirallas (39.) de score. In de toegevoegde tijd van de eerste helft bracht Schneiderlin (45+1.) de thuisploeg op aangeven van Lukaku op een dubbele voorsprong. Diezelfde Lukaku tekende in de slotfase met zijn negentiende doelpunt van het seizoen voor de 3-0 eindstand. Daardoor hijst hij zich opnieuw naast Harry Kane aan de leiding in de Engelse topschuttersstand. Negentien treffers in één seizoen is nu al een record voor 'Big Rom' en dat met nog tien speeldagen voor de boeg in de Premier League. Het is ook een evenaring van het record dat Christian Benteke in het seizoen 2012-2013 vestigde. De toenmalige spits van Aston Villa vond toen als best scorende Belg eveneens negentien keer de weg naar de netten.

Everton staat na 28 speeldagen zevende met 47 punten, twee punten minder dan Manchester United, dat wel twee wedstrijden minder speelde. West Brom staat achtste met 40 punten.