Belgen in het buitenland - Casteels opnieuw in de basis bij zegevierend Wolfsburg

Koen Casteels stond zaterdagnamiddag na het gelijkspel tegen Mainz vorige week voor de tweede keer op rij onder de lat bij Wolfsburg, waar eerste doelman Diego Benaglio nog steeds geblesseerd is. Die Wölfe gingen met 0-1 winnen op het veld van RB Leipzig. Mario Gomez scoorde na 9 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Wolfsburg klimt dankzij deze overwinning uit de degradatiezone naar de veertiende plaats. Leipzig blijft tweede met 49 punten, tien minder dan leider Bayern. In de Spaanse competitie heeft Valencia op eigen veld 1-1 gelijkgespeeld tegen Gijon. Zakaria Bakkali mocht de laatste acht minuten spelen, hij viel in voor voormalig Standard-verdediger Eliaquim Mangala. Daniel Parejo miste na 55 minuten een penalty voor de thuisploeg. Gijon profiteerde en kwam vijf minuten later via Duje Cop (60.) op voorsprong. Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd bracht Munir El Haddadi (85.) Valencia op gelijke hoogte. Valencia staat met 30 punten 13e in de Primera Division, Gijon is voorlaatste.