Europa League - Radja Nainggolan en AS Roma staan voor moeilijke terugwedstrijd tegen Lyon

Olympique Lyon heeft donderdag de heenwedstrijd van de achtste finales in de Europa League tegen AS Roma verdiend gewonnen met 4-2. Rode Duivel Radja Nainggolan startte in de basis en speelde 85 minuten voor de Romeinen. Lyon kende een droomstart in het Parc Olympique Lyonnais. Een vrije trap van sterkhouder Mathieu Valbuena werd doorgekopt, de inlopende Mouctar Diakhaby (8.) duwde de 1-0 tegen de netten. De doelpuntenmaker was dik tien minuten later wel de pineut. Door een struikelpartij van Diakhaby kon Mohamad Salah alleen op doel afstormen. De Egyptenaar duwde de 1-1 droog door de benen van doelman Anthony Lopes. Iets voorbij het halfuur kopte Federico Fazio de Romeinen zelfs op voorsprong.

De thuisploeg duwde na de pauze het gaspedaal stevig in. Al na twee minuten in de tweede helft stonden de bordjes opnieuw in evenwicht. Met prachtig eentijdsvoetbal en vijf simpele passes speelde Lyon Corentin Tolisso vrij op de rand van de zestien. De middenvelder werkte de heerlijke aanval af met een onhoudbaar schot. Twintig minuten voor het laatste fluitsignaal klom de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Invaller Nabil Fekir hield vier verdedigers aan de praat, kapte zich vrij en knalde de 3-2 tegen de netten. In blessuretijd zette uitblinker Alexandre Lacazette met een knal in de winkelhaak de kroon op het werk: 4-2.

In de andere wedstrijden van 21u05 eindigden Schalke 04-Borussia Mönchengladbach en Olympiakos-Besiktas op 1-1. Bij Gladbach ontbrak de geblesseerde Thorgan Hazard. Celta de Vigo won zonder Theo Bongonda met 2-1 van Krasnodar. Gent kreeg in een Belgische onderonsje een pak slaag van Genk (2-5).

De terugwedstrijden vinden volgende week donderdag (16 maart) plaats.