Vrijdag krijgen we de zon te zien

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het is nog tot vrijdag wachten tot het opnieuw droger wordt en we de zon te zien krijgen. In afwachting hiervan wordt het kouder en blijft het nat. Vandaag krijgen we afwisselend wolkenvelden en enkele opklaringen. In het noorden is de kans op een bui het grootst. In de namiddag wordt het weer meer stabiel, verdwijnen de laatste buien naar het oosten en krijgen we ook meer opklaringen. De maxima variëren van 5 graden op de Hoge Venen tot 10 graden in het westen van het land.

Vanavond en vannacht krijgen we droog weer met opklaringen, soms brede opklaringen en het wordt fris met minima van nul graden in het oosten tot vier graden in het westen van het land. Woensdag is het grijs weer met regen en later soms ook stevige buien. Aanvankelijk kan er wat sneeuw vallen in Hoog-België. In de loop van de namiddag wordt het droog vanuit het noordwesten, met enkele opklaringen. Het wordt vrij zacht, met maxima tussen zes en negen graden in de Ardennen en tussen 10 en 13 graden elders.

Donderdag is het zwaarbewolkt met af en toe wat regen. Het blijft vrij zacht met maxima tussen 7 en 12 graden. Vrijdag is er nog veel bewolking, maar het blijft zo goed als droog. Op het einde van de dag kunnen er meer opklaringen komen vanuit het zuidwesten. Het blijft zacht en we halen tot 12 of 13 graden in het centrum.

Zaterdag wordt het opnieuw wisselvallig. Zondag en maandag zorgt een westelijke tot noordwestelijke wind voor vaak zwaarbewolkt weer met af en toe regen.

bron: Belga