Pharrell Williams ontvangt Franse onderscheiding voor kunsten

Pharrell Williams op de uitreiking
Foto Belga / T. Samson

Pharrell Williams heeft maandag een vooraanstaande Franse titel en prijs in ontvangst genomen. De prijs is voor mensen die zich hebben onderscheiden in de kunsten of literatuur. Vanaf heden mag Williams aangesproken worden als Officier in de ‘Ordre des Arts et des Lettres’.

De ‘Happy’-zanger kreeg de prijs overhandigd door de Franse minister van Cultuur, Audrey Azoulay. De artiest droeg de onderscheiding op aan de allerkleinsten: “Ik wil dat alle kinderen weten dat ook zij iets kunnen bereiken en dat de overheid naar hen luistert, zodat ze kunnen ingrijpen wanneer iets spaak loopt”, zegt Williams.

De Amerikaanse zanger is erg trots op de erkenning. Toch vond hij het jammer dat zijn vrouw Helen Lasichanh en hun vier kinderen er niet bij konden zijn. Het koppel heeft een achtjarige zoon en verwelkomde in januari een drieling.

Fashion Week

De 43-jarige Grammywinnaar is in Parijs voor een bezoek aan het jaarlijkse mode-evenement Paris Fashion Week. Minister Azoulay maakte gebruik van zijn aanwezigheid om de prijs uit te reiken.