Vrouwen aan de top verbeteren bedrijven en medewerkers

Meer vrouwen aan de top? Het loont voor iedereen. Zowel medewerkers als aandeelhouders varen een positievere koers wanneer er meer vrouwen in leidinggevende posities werken.

Waar wachten bedrijven nog op om actiever meer vrouwen te vragen voor verantwoordelijke posities? Verschillende onderzoeken wijzen op deze voordelen:

Meer vrouwen

Een vrouw in de raad van bestuur zorgt voor een toename van vrouwelijke medewerkers en managers. Dat is te danken aan de vrouwelijke netwerken waarin vrouwen ervaringen over werk uitwisselen. Ook nemen raden van bestuur graag mensen aan die op hen lijken.

Meer winst

Bedrijven met vrouwelijke leiders zijn winstgevender dan met enkel mannen in de raad van bestuur. Als het managementcomité gemengder is samengesteld, neemt dat veel betere beslissingen.

Loon naar werken

Vrouwelijke ceo’s kijken meer individueel naar bekwaamheden en prestaties. En ze stemmen daarop het loon af. Dat is goed voor vrouwen en mannen die sterk presteren. Zij zien hun salaris toenemen. Anderzijds zijn vrouwen die slechter presteren meer gebaat bij een mannelijke ceo. Deze kijkt minder individueel naar salarissen.

Betere werkcondities

Medewerkers genieten over het algemeen van betere werkcondities onder vrouwelijke leiders. Zij schenken ook meer aandacht aan het ontwikkelen van vrouwelijk leiderschap in de organisatie.

Minder ontslagen

Vrouwelijke leidinggevenden spannen zich meer in om ontslag te voorkomen. Tijdens de financiële crisis kenden bedrijven met een vrouwelijke ceo een kleinere afname van het personeelsbestand dan bedrijven die bestuurd werden door mannen.