Colbrelli houdt stand in lange spurt in Parijs-Nice

Colbrelli houdt stand in lange spurt in Parijs-Nice

De Italiaan Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) heeft de tweede etappe in Parijs-Nice (WorldTour) gewonnen. Na 195 kilometer tussen Rochefort-en-Yvelines en Amilly was Colbrelli de snelste van een omvangrijke groep die spurtte voor de zege. De tweede plaats was voor de Duitser John Degenkolb (Trek-Segafredo), de Franse leider Arnaud Démare (FDJ) werd derde. Oliver Naesen finishte als eerste Belg op de zevende stek. Met opnieuw een strakke wind werden er onderweg naar Amilly net als zondag waaiers getrokken. Belgisch kampioen Philippe Gilbert was één van de drijvende krachten achter een ontsnapping. In het slot probeerde Gilbert het nog even alleen. De Ardennees werd uiteindelijk op minder dan zeven kilometer van het einde opgeslokt door het peloton. In de spurt ging Colbrelli van ver aan, maar de Italiaan hield stand en gaf Degenkolb en Démare het nakijken.

In de stand blijft Arnaud Démare leider. Julien Alaphilippe volgt op zes seconden. Philippe Gilbert wint een plaatsje en springt van vier naar drie. Zijn achterstand op Démare is zeventien seconden.
Dinsdag krijgen de renners in de derde etappe tussen Chablis en Chalon-sur-Saône 190 overwegend vlakke kilometers voor de wielen.

bron: Belga